Nogle dyr kan ligne hinanden

19 maj 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Der er en del af os mennesker, der ikke kan kende biler fra hinanden, så det bliver nummerpladerne, der gør det for os, at vi kan separere dem fra hinanden, mens andre mennesker kan se to ens biler og så høre, om der er lavet noget på den ene eller den anden.

Sådan er det også lidt med dyr, for selvfølgelig kan alle se forskel på en elefant og en kat, ellers er man decideret blind, men når det så kommer til samme arter, så kan det godt begynde at blive lidt speget at kende forskel.

Der er jo de vildtlivseksperter, der er ude blandt mange af de dyr de fleste af døgnets timer, hvor de lærer de forskellige dyr at kende, og de får måske et nært forhold til hvert enkelt individ, så de kan kende forskel på dyrene i flokken – man kan jo ikke kende forskel på dem med beklædningen, som man kan med os mennesker.

Dyr

Ikke alle dyr er lige nemme at kende forskel på

Man kan sidde hjemme i haven og få øje på en fugl og mene, den tilhører en bestemt art, mens der er en anden i selskabet, der så mener, at det er en helt anden, og så begynder man at diskutere det, for man kan ikke zoome ordentligt ind med ens telefon til at tage et billede.

Desuden er fuglen hurtigt føjet, og så er det svært at blive enige om at huske, hvordan den så ud, og man kan ikke huske, hvor den lød, når den gave lyde fra sig.

Så er det immervæk noget nemmere at kende hunde fra hinanden, da der findes mange forskellige racer her, og er man helt i tvivl, om man egentlig har fat i en hund, så kan man kigge efter hundetegn, der er kendetegnende for hunde.