Kom godt fra start med det rigtige firmalogo

08 maj 2018 Astrid Pedersen
Kom godt fra start med det rigtige firmalogo

Noget af det vigtigste for en virksomhed er dens firma logo. Logoet er firmaets ”first impression” – et firmalogo skal på én gang være enkelt, og samtidig signalere virksomhedens produkt eller serviceydelse. Derfor er det sin sag at lave et effektivt firma logo, som folk husker.

Firma logo – virksomhedens visuelle identitet

Vi kender alle sammen de kendte firma logoer for Cocal Cola, Facebook, McDonalds, Apple, Mercedes osv. Og hvad der er endnu vigtigere: Vi genkender dem øjeblikkelig, når vi ser dem. Logoet forbindes med sit brand i løbet af ingen tid, og bliver synonymt med virksomheden og de produkter, den tilbyder. Samtidig husker vi også de mere uheldige firma logoer, som går viralt, fordi de skaber de forkerte associationer. Selv om dette vil skabe en del omtale af en virksomhed, er det af de helt forkerte årsager, og det er således en dårlig markedsføringsstrategi. Derfor er det vigtigt, at du vælger dit firma logo med omhu.

Vælg det rette firma logo til din virksomhed

Et godt og solidt firma logo signalerer professionalisme og integritet. Du bør vælge et logo, som afspejler din virksomheds mission og vision, og som samtidig er enkelt i sit udtryk. Det sidste er især vigtigt, da dit logo skal kunne fungere såvel på web som på tryk, og muligvis også på tekstil (logotøj, sponsortøj mv.). Du bør beslutte dig for få, men virksomme, farver, som spiller godt sammen, og som kan indgå i virksomhedens samlede grafiske identitet. Det vil sige, at de samme, få farver, som findes i dit firma logo, skal gå igen på firmaets brevpapir, website, og eventuel anden grafisk og visuel kommunikation.

Professionelt firma logo – det rette valg

Det er en rigtig god idé at bruge såvel tid og ressourcer på at få skabt det helt rigtige firma logo. Du får nemlig ikke mange chancer for at fortryde, når først dit logo er en del af din virksomheds identitet. Derfor bør du alliere dig med en professionel grafisk designer, når du skal bruge et nyt firma logo. Læs mere på damgraphics.dk