Har du placeret din regnmåler korrekt i haven?

08 december 2020 Sara Mortensen

Hvis du har købt eller fået en fin regnmåler, men er i tvivl om, hvordan den skal placeres i haven, så læs med her. 

Hvis du ønsker at få en tæt på præcis måling, hvilket mange jo stræber efter med en regnmåler, så skal du sørge for at den bliver placeret korrekt i haven. Det bliver naturligvis ikke så præcist som de officielle målinger, men det kan komme meget tæt på. 

I forhold til de officielle målinger, så kan du med en regnmåler, få målt nedbøren i præcis din have. Det kan vise sig at være en fordel, hvis du gerne vil passe dine blomster korrekt eller måske har en flot køkkenhave fyldt med krydderurter. 

En regnmåler er jo egentlig kort sagt bare en pind med et måleglas på toppen. Det er ikke ret charmerende at have placeret midt i haven. Heldigvis kan du finde mange fin regnmålere i dag, hvor der er søde motiver på toppen. Se et stort udvalg af dem lige her: https://gladegaver.dk/regnmaaler

Sådan skal du sørge for at få placeret din regnmåler

Det er meget få tips, som du kan bruge, for at få placeret din regnmåler korrekt. Du skal for det første sørge for, at du står mindst 2 meter væk fra både halvtag, buske, træer eller andet. Der må ikke være noget, der kan gå ind og forstyrre måleglasset.

Når du har fundet et godt spot i haven, så skal den placeres 80-100 cm over jorden, så den står solidt fast. En regnmåler kan stå ude hele året rundt, og derfor skal den også stå solidt plantet, så den ikke falder på grund af uvejr og meget blæst. 

Mens du sætter regnmåleren ned i jorden, så husk og sørg for, at måleglasset hænger vandret. Hvis du blot følger disse meget simple råd, så kan du komme meget tæt på en præcis måling af nedbøren på netop din grund, og dermed vande dine blomster helt tilpas.