Få lavet din bilrude med lim efter et stennedslag

21 april 2020 Lotte Hindsberg
Få lavet din bilrude med lim efter et stennedslag

Som bilejer er der få ting der kan få en helt op i det røde felt end et stednedslag, hvis man ser bort fra en punktering eller det at komme ud en frostkold morgen lidt for sent på den og skal i gang med at fjerne is fra bilen og vente på, at det er muligt at se ud af ruden. Årsagen til dette er blandt andet, at det er nærmest umuligt at undgå at det sker fra tid til anden. Du kan sørge for at holde afstand og sætte farten ned, når der ligger sten på vejen, men meget mere kan du ikke gøre. Derfor er det vigtigt at vide hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude. For er det et lille nedslag på max. en 2 kr. størrelse, er det nemlig muligt at reparerer frem for at skulle ud og skifte hele ruden. 

Her er hvad du bør gøre

Hvis det er muligt så stop med at køre og ring til carglas og hør om det er muligt, at der kan komme en og lave nedslaget med det samme. Er du tæt på at være hjemme eller dit bestemmelsessted så kør der hen stille og rolig. Parker bilen så den står tør. Nedslaget kan ikke laves, hvis det regner og ruden er våd. Har du tape i nærheden eller måske et plaster så sæt det på nedslaget. Det gør det svære for ruden og revnen at arbejde og blive større. 

En reparatør renser ruden og påfører lim på revnen og nedslaget. Et specielt værktøj med vakuum sikre at limen når helt ud i alle hjørner og lukker revnerne til. Til sidst vil UV varme at limen tørre og det er muligt at fjerne den overskydne lim og den gør samtidig ruden lige så glat og fin som før.