Få kompetente profiler med professionel rekruttering

18 februar 2018 Astrid Pedersen
Få kompetente profiler med professionel rekruttering

Når der skal ansættes nye medarbejdere i danske virksomheder og organisationer, er det blevet mere og mere normalt at anvende et rekrutteringsbureau eller en headhunter til opgaven. Der er nemlig større sandsynlighed for, at de vil kunne finde den rette profil.

Hvordan kan et professionelt rekrutteringsbureau hjælpe med at finde de rette kandidater?

Rekruttering er en disciplin, som baserer sig på systematiske og højt specialiserede processer, som er under stadig udvikling for at følge den efterspørgsel, som eksisterer på det danske marked for erhverv, organisation og industri. I en professionel rekrutteringsproces er intet overladt til tilfældighederne, når det handler om at finde den helt rigtige kandidat.

Rekruttering er en tillidssag – den virksomhed eller organisation, som overlader ansvaret for opsøgning og udvælgelse af de rette profiler til et rekrutteringsbureau eller en rekrutteringskonsulent, lægger samtidig ansvaret for virksomhedens øvrige udvikling og fremdrift i bureauets – eller konsulentens – hænder. Derfor er det magtpåliggende for det professionelle bureau, at samtlige procedurer er opdaterede, og at konsulenterne er klædt rigtigt på til at varetage dette betroede hverv. Dette sikres ved, at konsulenterne forud for selve rekrutteringen sætter sig grundigt ind i virksomhedens målsætninger, forretningsstrategier og øvrige forhold.

Dernæst skal kravene til kompetencer, erfaring og faglige kvalifikationer til den pågældende stilling afklares, så konsulenten ved præcist hvad han eller hun leder efter. Og slutteligt er det vigtigt, at rekrutteringskonsulenten har de rette værktøjer til sin rådighed i form af personlighedsanalyser, færdighedstests og interviewteknikker – og ved, hvorledes de anvendes optimalt.

Find det rette rekrutteringsbureau – og få den rette kandidat til stillingen

Der er selvfølgelig forskel på, om du søger en højt specialiseret it-udvikler, eller en topleder til dit revisionshus. Derfor er det en god idé at finde et rekrutteringsbureau, der har specialiseret sig inden for din branche, eller inden for det stillingsniveau, du søger. Leder du efter kvalificeret sælgere, kan du med fordel tjekke https://www.dedikation.dk/ ud.