Det skal du være opmærksom på, når du laver dit eget mundbind

07 maj 2020 Emilie Jacobsen

Hvis du gerne vil have et mundbind, som du kan tage på allerede i dag, er det en god ide for dig, at du laver det selv. Dermed behøver du ikke at vente på, at du for eksempel får sendt det hjem til dig, som du ville skulle, hvis du bestilte det på nettet.

Der er dog en række faktorer, som du skal være opmærksom på i forbindelse med at lav dit eget mundbind. Dem kommer vi ind på herunder. Vi er blevet inspirerede af hjemmesiden testsmart.dk, der forhandler forskellige former for udstyr og tests til privat brug. Det kan for eksempel være mundbind, fertilitetstests og gonoretests. 

Når du fremstiller dit eget mundbind, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at det slutter helt tæt til ansigtet. Dermed kan du være sikker på, at der ikke slipper dråber ud, når du nyser eller hoster.

Derudover skal du selvfølgelig sikre dig, at dit mundbind sidder ordentligt fast. Det sikrer du ved at have løkker, du kan sætte om ørerne eller at kunne binde det bag på hovedet. Løsningen skal være en, der er tætsluttende, men alligevel behagelig, så du kan holde ud at have mundbindet på i længere tid. 

Derudover bør dit mundbind også bestå af flere lag af stof. Dermed kan du være sikker på, at der ikke slipper dråber igennem, når du nyser eller hoster. Mundbindet må dog selvfølgelig ikke være så tykt, at du ikke kan trække vejret ordentligt. Prøv dig derfor frem med, hvor mange lag af stof det vil være behageligt for dig at have foran næse og mund i længere tid ad gangen. 

Hvis du vil bruge dit hjemmelavede mundbind flere gange, er det selvfølgelig vigtigt, at det kan vaskes. Sørg derfor for at vælge noget stof, der nemt kan gå i vaskemaskinen, og hvor dit mundbind ikke mister formen efterfølgende.